Categorii
conferințe

Alzheimer Europe 2022

Orașul București găzduiește în perioada 17-19 octombrie 2022 a 32-a ediție a conferinței internaționale Alzheimer Europe.

În prima zi a conferinței a avut loc sesiunea „P05. Smart Bear European Big Data Ecosystem, related innovative technologies for Aging in place – SHAFE – Living Active Strategies”, moderată de președintele Fundației Ana Aslan Internațional, Prof. Univ. Dr. Luiza Spiru și de Willeke van Staalduinen, CEO al AFEdemy BV și Vice Chair/Grant Holder al acțiunii COST Action NET4Age.

Speakerii participanți la această sesiune au fost directorul general al Fundației, Dr. Mircea Mârzan, alături de cercetătorii Andreea Stamate, Cosmina Paul și Magdalena Velciu. De asemenea, Prof. Univ. Dr. Luiza Spiru a avut și calitatea de speaker la acest panel.

În anticiparea începerii derulării proiectului Big Data SMART BEAR EU în România, au fost abordate teme precum importanța și impactul pe care un asemenea proiect îl va avea în țară, importanța creării mediilor prietenoase pentru persoanele în nevoie și rolul rețelelor naționale și internaționale în acest sens.

Proiectul Smart Bear este cel mai mare proiect european de tip Big Data în care se încearcă aducerea în casele a 5100 de utilizatori a unor dispozitive care să transforme locuințele obișnuite în locuințe smart. Proiectul a fost câștigat prin prisma performanțelor dobândite de Fundația Ana Aslan Internațional în ultimii 20 de ani, dar și preocupării și cercetării domeniului îmbătrânirii active și sănătoase.