Categorii
noutăți

Proiectul Smart Bear în presă!

Prezentarea proiectului, intitulată „Cercetarea în slujba îmbătrânirii sănătoase: SMART BEAR”, a fost publicată în publicația preferată a seniorilor din România, Prin noi OMENIA există, publicată într-un tiraj de peste 20.000 de exemplare dar și online; publicația ajunge la toți cei peste 54.000 membri ai C.A.R.P. Omenia.

Materialul, parte a eforturilor depuse de Fundația Ana Aslan Internațional pentru pre-recrutarea voluntarilor, lansează o invitație către toți cei interesați pentru participarea la proiect și face trimitere la site-ul nostru și formularul de înregistrare.

Click aici pentru a accesa publicația integrală în format PDF.

Categorii
conferințe

Școala de Vară GoodBrother

Școala de Vară GoodBrother, eveniment organizat de Ana Aslan International Foundation, Centrul de Inovație si e-Health și Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” (care a și găzduit evenimentul) in cadrul acțiunii europene COST GoodBrother, a fost un nou prilej pentru a discuta și dezbate proiectul SMART BEAR și în special despre pilotul român cu experți din 11 țări în informatizarea sistemelor de sănătate.

Prezentarea proiectului, intitulată „Improving User Acceptance in Large-Scale High-Tech Pilots – Lessons Learnt from SMART BEAR Project” și efectuată dr. Răzvan Ioan Trașcu (cercetător în cadrul Fundației Ana Aslan Internațional și clinical case manager al pilotului român), a fost urmată de peste 15 minute de dezbateri aprinse și întrebări din partea participanților, născute din dorința de a înțelege mai bine modelele de bune practici implicate în conceperea și aplicarea proiectului.

Categorii
conferințe

SMARTBEAR ajunge în Helsinki

Proiectul SMARTBEAR ocupă un rol important, prin participarea activă în sesiunile paralele organizate de EHTEL (European Health Telematics Association).

În prima zi, dr. Răzvan Ioan Trașcu a moderat panelul de discuții cu tema „Scaling Up Digital Health Services for Active and Healthy Living” (Scalarea serviciilor digitale pentru un trai activ și sănătos), într-o sesiune organizată de EHTEL care a inclus proiecte reprezentative pentru cercetarea la nivel european: SHAPES (prin Anna Schüttler), PHARAON (Laura Fiorini), GATEKEEPER (Karolina Mackiewicz), ADLIFE (Dolores Verdoy).

Pe toată perioada festivalului, echipa SMARTBEAR, formată din Luigi Gallo (CNR/grupul de coordonare a proiectului), dr. Trașcu (reprezentând Fundația Ana Aslan Internațional / pilotul român) și Maxime Beuzelin (CATEL – pilotul francez) răspunde întrebărilor participanților la standul dedicat proiectelor de cercetare.

Categorii
întâlniri cu seniorii

Despre prevenție și boală, în sectorul 1

Ne-am reîntâlnit (pentru prima oară în 2023) cu seniorii din sectorul 1, pentru a discuta despre prevenție și sănătate.

Au fost trecute în revistă și proiectele pe care Fundația Ana Aslan Internațional (FAAI) le derulează pentru seniori.

A fost prezentat proiectul Proiectul Smart Bear de către Dr. Razvan Ioan Trascu, cercetător în FAAI. În calitate de specialist în medicina familiei, acesta a răspuns și întrebărilor formulate de participanți.

Pe parcursul întâlnirii, majoritatea întrebărilor seniorilor au fost legate de modul în care tehnologia poate ajuta în îmbătrânirea activă și sănătoasă și în prevenție.

Subiectele de interes au fost dieta și activitatea fizică, instrumente de o importanță covârșitoare în tratamentul bolii diabetice.

Mulțumim gazdelor noastre (D.G.A.S.P.C. Sector 1 și Clubul Seniorilor ‬Sector 1 – Parc Bazilescu). Și mulțumim seniorilor prezenți la întâlnire, pentru interesul manifestat față de activitățile noastre!

Categorii
conferințe

„Echilibrul delicat între știință, artă și comunicare”

A fost o deosebită plăcere ca reprezentantul Fundației Ana Aslan Internațional să participe ca speaker în cadrul acestei excepționale conferințe.

Domnul Dr. Răzvan Ioan Trașcu, cercetător în cadrul fundației, a prezentat proiectul în cadrul lucrării intitulate „Cum îmbătrânim activ și sănătos? Personalizarea demersului digital – proiectul SMART BEAR”.

„Succesul proiectului depinde de abordarea multidisciplinară, rolul medicului de familie fiind crucial în identificarea și evaluarea pacienților eligibili, în elaborarea planului terapeutic integrativ al tuturor comorbidităților și în personalizarea demersului terapeutic; instrumentele digitale care pot fi elaborate pornind de la datele generate de proiectul SMART BEAR au potențialul de a deveni instrumente indispensabile medicului de familie, scutind timp și furnizând date utile în demersul diagnostic și terapeutic pe termen lung.”

Pentru informații privind proiectele derulate de fundație, vă invităm să accesați site-ul nostru: www.anaaslanacademy.ro.

Felicitări organizatorilor și tuturor celor implicați în derularea Conferinței de medicina familiei cu participare internațională 2023!

Categorii
conferințe noutăți

CNALz 2023

Conferința Națională Alzheimer 2023, ediția a 13-a, s-a desfășurat în format fizic și online, în perioada 01-04.03.2023, la București.

A fost o deosebită plăcere ca reprezentanți ai Fundației Ana Aslan Internațional să participe în calitate de speakeri în cadrul acestei excepționale conferințe.

Președintele fundației, doamna Prof. Univ. Dr. Luiza Spiru, a vorbit despre conceptul de fragilitate la adultul vârstnic și obiectivarea lui, prezentând proiectele derulate în acest domeniu.

În cadrul aceleași sesiuni, domnul Dr. Răzvan Ioan Trașcu, cercetător în cadrul fundației, a prezentat proiectul SMART BEAR ca model de intervenții digitale personalizate pentru o îmbătrânire activă și sănătoasă.

Mulțumiri d-nei prof. dr. Cătălina Tudose, președinte al conferinței dar și al Societății Române de Alzheimer, pentru prilejul oferit!

Felicitări organizatorilor și tuturor celor implicați în derularea Conferinței Naționale Alzheimer 2023.

Categorii
Fără categorie

Revenim în sectorul 3

Astăzi ne-am revăzut, pentru prima oară în acest an, cu seniorii din sectorul 3. Am discutat despre importanța prevenției în ceea ce privește sănătatea și totodată despre proiectele pe care Fundația Ana Aslan Internațional le derulează pentru seniori.

Totodată, am discutat despre proiectul SmartBear, pe care l-a prezentat domnul doctor Răzvan Trașcu, cercetător și medic de familie, dar și despre subiecte legate de medicina generală, subiecte abordate de doamna doctor Irina Miron, medic de familie și specialist în geriatrie și gerontologie.

Mulțumim gazdelor noastre, D.G.A.S.P.C. Sector 3 și Clubului Seniorilor ‬Sector 3, dar și seniorilor prezenți la întâlnire, pentru interesul manifestat față de activitățile noastre!

Categorii
întâlniri cu seniorii

Revedere cu seniorii sectorului 3

Astăzi ne-am întâlnit, pentru a doua oară, cu seniorii din sectorul 3, întâlnire la care a participat domnul Director General al Fundației Ana Aslan Internațional, Dr. Drd. Mircea Mărzan, ocazie cu care le-a vorbit seniorilor despre importanța prevenției în ceea ce privește sănătatea și totodată despre proiectele pe care Fundația Ana Aslan Internațional (FAAI) le derulează pentru seniori.

Totodată, am discutat despre proiectul SmartBear, pe care l-a prezentat domnul Dr. Răzvan Ioan Trașcu, medic specialist în medicină de familie cu supraspecializare în ultrasonografie generală și cercetător în cadrul FAAI.

Mulțumim gazdelor noastre, D.G.A.S.P.C. Sector 3 și Clubului Seniorilor ‬Sector 3, dar și seniorilor prezenți la întâlnire, pentru interesul manifestat față de activitățile noastre.

Categorii
noutăți

Invitație în proiect

Sub egida Fundației Ana Aslan Internațional a fost lansat un podcast-invitație pentru participarea la proiectul SMART BEAR.

Înregistrarea este realizată cu ajutorul d-lui dr. Răzvan Ioan Trașcu.

Îl puteți viziona aici:

Categorii
întâlniri cu seniorii

Seniorii sectorului 3

La întâlnire a participat domnul Director General al Fundației Ana Aslan Internațional, Drd. Mircea Mărzan, ocazie cu care le-a vorbit seniorilor despre importanța prevenției în ceea ce privește sănătatea și totodată despre proiectele pe care Fundația Ana Aslan Internațional le derulează pentru seniori.

Totodată, am discutat despre proiectul SmartBear, pe care l-a prezentat domnul doctor Răzvan Trașcu, medic specialist în medicină de familie cu supraspecializare în ultrasonografie generală și cercetător în cadrul FAAI.

Mulțumim gazdelor noastre, D.G.A.S.P.C. Sector 3 și domnului ‭Ștefan Dumbravă – coordonator al Clubului Seniorilor ‬Sector 3, dar și seniorilor prezenți la întâlnire, pentru interesul manifestat față de activitățile noastre!

Dr. Trașcu prezintă proiectul SMARTBEAR