Despre SMART BEAR

SMART BEAR este un proiect de cercetare finanțat de Comisia Europeană, încadrat în programul Orizont 2020 pentru cercetare și inovare.
Proiectul implică eforturile concertate a 11 țări europene și 27 de parteneri (companii, universități și institute de cercetare). Proiectul pilot SMART BEAR din România este coordonat de Fundația Ana Aslan Internațional din București.

Țări participante

Obiectivul principal al acestui proiect este să asigure îmbătrânirea sănătoasă a participanților, promovând utilizarea tehnologiilor de ultimă generație în viața de zi cu zi a oamenilor.

Află mai multe despre proiect:

Despre platformă

Platforma SMART BEAR integrează diferiți senzori și diferite dispozitive de asistență medicală și mobilă, pentru a permite colectarea informațiilor despre participantul la proiect în timpul activităților cotidiene.

Funcționarea platformei

Datele colectate sunt prelucrate cu scopul de a oferi sugestii și sfaturi personalizate, care promovează autonomia și menținerea unui stil de viață sănătos și corect. Platforma va fi testată și validată pe scală largă. De fapt, aproximativ 5100 de persoane vor fi implicate în cinci proiecte pilot: Portugalia-Italia, Spania, Franța, Grecia și România.

Din România vor participa 1000 de persoane.

Află mai multe despre proiect:

Lista partenerilor:

Află mai multe despre proiect: