Categorii
întâlniri cu seniorii

Seniorii sectorului 4

Astăzi suntem la sectorul 4, la Clubul Seniorilor, și discutam despre proiectele Fundației Ana Aslan Internațional; în mod special despre proiectul Smart Bear, in prezenta doamnei Prof. Univ. Dr. Luiza Spiru, președintele FAAI.

Proiectul Smart Bear este cel mai mare proiect european legat de Big Data în care încercam să aducem în casele a 5100 de utilizatori dispozitive care să le transforme viețile și să le monitorizeze starea de sănătate.

Proiectul a fost câștigat prin prisma performanțelor dobândite de Fundația Ana Aslan Internațional în ultimii 20 de ani, dar și preocupării și cercetării domeniului îmbătrânirii active și sănătoase.

Modelul nostru, în România, constă în parteneriate cu instituții competente din acest punct de vedere: Centrul pentru Seniori al Municipiului București, DGASPC Sector 4, DGASPC Sector 5, dar și organizații la nivelul Uniunii Europene.

Proiectul SMART BEAR este finanțat prin Programul-cadru Orizont 2020 al Uniunii Europene, prin acordul de finanțare cu numărul 857172.

Aceasta a fost prima dintr-o serie de întâlniri lunare, în cadrul cărora se vor aborda subiecte medicale.

Mulțumim gazdelor noastre, domnului Dragoș Pelmus – Director General DGASPC Sector 4, doamnei Mihaela Velea, coordonator Clubul Seniorilor Sector 4, dar și invitaților noștri, doamnei Dr. Irina Miron, medic primar de familie și specialist geriatrie și doamnei Dr. Andreea Stamate, cercetător FAAI.